Дојди

Ако сакаш дојди,                                            

но дојди таму кадештo

љубовта е извор на енергија,                                            

а болката полека исчезнува во длабочините                                          

на морето и полека потонува.                                                                     

Дојди, кадешто прегратката                                          

е искрeна и топла.
                                         

Дојди на нашето место,                                          

на местото кое е исполнето                                          

со бакнежи-наивни но мили.
                                         

Дојди, но не заборавај со тебе                                          

да го понесеш срцето кое чука                                          

возбудено секогаш кога ќе помисли на мене.
                           

Дојди, но остави го минатото                                          

остави го позади тебе.
                                 

Дојди заедно да ја градиме      

иднината на нашиот свет.

Автор:
Душанка Трпевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.