Велигден

Од сите празници

Велигден најмил е,

тој е празникот кој

разубавува сè.

Тој е празникот кој

шаренило во домовите носи,

празникот кој ги облекува

јајцата боси.

Кога Исус умрел,

секој човек бил тажен,

а кога воскреснал

сме почнале да го славиме

овој празник важен.

Затоа, на сите Христијани

среќен празник им посакуваме

и сите ги повикуваме

заедно да прославуваме.

Автор:
Симона Костадинова
VIII одд
ООУ Кузман Јосифовски –Питу
Ментор: Елизабета Камческа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.