Тоа е знакот

Додека првото цветче

на дрвото се појавува,

а ластовичките една по една

во своите гнезда се сместуваат

е тоа е знакот

дека пролетта пристигнала

и почнала по земјата

да се распостелува.

Додека цветовите

полека се отвараат

а пчелките веќе се будни,

полека летаат кон нив

и почнуваат да се сладат

од нивниот нектар,

е тоа е знакот

дека пролетта пристигнала

и почнала по земјата

да се распостелува.

Додека шеташ

во паркот или во дворот,

а притоа ги слушаш

веселите црцорења на птиците,

зуењето на пчелките,

осите или бумбарите

е тоа е знакот

дека пролетта пристигнала

и почнала по земјата

да се распостелува.

Автор:
Шифра: „Знак“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.