Спомен

Кога среќата е далеку,

а тагата длабоко во тебе,

сврти се назад…

избриши ја прашината

во твоето сеќавање

таму некаде во спомените

ќе ме најдеш и мене

мала, тивка и плашлива.

Тогаш можеби ќе се насмееш,

срцето ќе ти затрепери,

а солзи ќе ти го исполнат окото

и ќе речеш

„Тоа беше единственото суштество

што знае да сака”.

Автор:
Шифра: „Суштество“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.