Карневал на сожалување

Ветровите на ноќта

не можат да ги запрат,

гласовите на префрлувачот –

ти не си на прав пат.

И си префрлив јас,

по начин познат

само за мене и мој –

не си ти тој.

Но не си видел ли ти

во секоја отсвирана нота,

барем еден мал стремеж

       за уникатност се мота.

А наспроти мене – биста,

ладен спомен на римјанин,

научени емоции и виши наредби.

Карневал на сожалување

на плоштадот на хедонизмот,

во средината на екваторот

низ цивилизациите на повидок.

Автор:
Шифра: „Плазма“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.