Љубовта за неа

Ко дождец солзи ронам

низ мракот в мисли тонам.

Срцето силно бие, чука

од мака што не си тука….

Постојано си во мислите мои,

ги барам очите твои.

Во пустиот и црн мрак

а од никаде никаков траг…

И кога сонцето ќе пушти зрак

моето лице тажно ќе е пак.

Рацете мои пак ќе се празни,

заедно сме само во моите сказни….

Како ми е во душата само јас си знам,

на моето срце рани му отварам.

И свесен сум морам нешто да сторам,

не знам со чувствата како да се изборам…

Но, сакам да го сотрам овој јадеж!

На срцето си давам надеж.

За твојата љубов ќе се борам,

за тебе мила моја сè ќе сторам!

По некое време и самата сфати,

затоа мене пак ми се врати.

Чувствувам и знам… љубов со ваков жар

не смее да згасне, таа е од Бога дар!

Автор:
Шифра: „Дар од Бога“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.