Шумска свадба

Во шумата свадба голема,

сите животни се на колена.

Верверичката невеста била,

убава ко самовила.

Младоженецот, бел зајко

сака да бега, леле мајко!

Се уплашил кутриот тој

сите му велат, нема бегање, тука стој!

Лисицата кума била

убав костим си сошила.

На главата шешир носи,

игра со нозе боси!

Баба Меца оро води,

а на волкот гозбата му годи.

Свадба е тоа весела,

целата шума се тресела!

Автор:
Матеа Борски – 9 години

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.