Сон

Доживував соната по патот маглив

Автопатот изгубен вреснува, болно

Болот се губи во аголот правлив

Мелодрамично станав во одбрана

Дур оставајќи те, на песокот жив

Навратив на очите твои среќни

Опкружени со тагата моја, незрела

Тe заборавам при секој момент

А се заборавив самиот

Ил пак пробувам…

Дур сонував да сум птица

Водејќи љубов со ветерот

Уметникот во мене црташе,

апстракции, злодела

Искривувајќи ја сликата

Велам,

КАДЕ СМЕ!

Дал во боите на Рембрант

Изгубени во Ноќната Стража

Ил пак виориме во светот,

на Дали…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.