Чекање

Крај очи, шимшир боени

При усни, румено полни

Млада вика, љубовта сѝ

Крај шадрван декаден

При река дива брзалка

Гледа кон него

Поглед прекорен втаса

Дур гора крие чадето

Тропот издаде либето

Плач среќен бие гласно

Крај двамата млади

Зорнина ги осветли

Како бисери бели охридски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.