Цвет на мама

Ѝ дадов на мама

волшебен цвет,

се израдува и ме бакна

со устите како мед.

Се шетавме во природа

дојде врапче мало,

испеа најубава песна

за љубовта наша лесна.

Се вратив од училиште ,

ја видов мајчината убавина,

се израдував на нејзиното венче

и ѝ дадов уште едно цветче.

Денес ѝ е роденден

со торта ја пречекавме

најубав букет ѝ подаривме

за грижата ѝ се заблагодаривме.

Автор :
Марко Коруновски –III-1 oдд
ООУ „Блаже Конески“-Велес
Ментори:
Магдалена Камчева / Павлина Андова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.