Да си тука

Да си тука

Би ми бил сè,

Би ми бил сонце,

би ми бил воздух, свеж воздух

би ми бил облак, надеж би бил

би ми бил дожд, пролетен дожд

би бил сè.

Недостина прегратка твоја,

да ја згрее душава моја.

Душава скаменета и ладна,

за љубов гладна.

Имам љубов да ти дарам

и ништо да барам.

Имам стих вечен

и зборот недоречен.

Недоречен збор што гради кине,

и остава болка која тешко да мина.

Ќе мине,

Ќе мине болката горка,

ќе се стопли душава кротка,

ќе те побарам јас

за да најдам спас.

Автор:
Елена Ѓорѓиева

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.