Високо е

Година една две, а можеби и повеќе,

се собира тажно сè, се собра среќно сè.

Ден, поминува, еден по еден,

ниеден ни капка, ни трошка вреден.

Од една страна на оваа препрека стоиш ти,

од друга страна стои таа, твојата слика.

Двете да се видите барате прилика,

но како да се сруши оваа препрека?

Ти си сама, ти не знаеш да живееш,

не си во право, не може тоа така.

Не ми се допаѓа тоа за себе,

не, не сакам да зборувам со тебе.

Те слушав тебе, и овие зборови,

како ги кажуваш на твојата слика.

Да ја искритикуваш не губиш прилика,

се собира сè во мене, почнува невреме.

Јас сум со тебе, не заборавај,

сè може да се постигне.

Сè што правиш, правиш за себе,

јас секогаш сум тука за тебе.

Те слушав тебе и овие зборови,

како ги кажуваш на твојата слика.

Да ја поддржиш не испушташ прилика,

се собира се во мене, запира секое невреме.

Не знаев како да ве спречам,

не знаев што да ви речам.

Само слушав, и повторував во себе,

човек мора да прозбори за нешто да смени.

Високо е, извикав, високо е, превисоко е.

високо ја издигнавте оваа препрека.

Високо стојам, вашите расправии само ги бројам,

спуштете ме долу, сакам победа да издвојам.

Автор:
Катерина Наумоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.