Бесмислена е

Бесмислена, бесмислена е оваа мисла

мисла која тежи,

која тежи и остава тешки запечатени чекори.

Тешка е, бесмислена е оваа смисла која прави патувања,

некогаш носејќи ме на преубави предели,

некогаш нурнувајќи ме длабоко

во океаните на мрачните мисли.

Тешка е, бесмислена е оваа мисла која

длабоко пуштила корени,

се разбранува на сите страни,

никако да ја откорнеш.

Тешка е, бесмислена оваа мисла

која дува како силен ветер

не знаејќи каде те носи,

кревајќи силна прашина и

ти ги полни очите со солзи.

Тешка е, бесмислена оваа мисла

која те носи на нестабилни крила.

Тешка е, сè додека не се скршат и паднеш.

Тешка е, бесмислена е,

Бесмислено е да мислиш дека ја немаш,

а знаеш дека ја имаш, тешка е….

Автор:
Христина Ѓоргиевска

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.