Сонував со отворени очи

Сонував за жена облечена во бело

Носеше крилја кои блескаа со златна светлина

Нејзините очи ја имаа визијата на животот

Ми шепотеше за љубов низ тивкиот ветар што ми го милуваше лицето

Ја отвори браната на моево срце

Ги пушти нејзините реки од љубов да течат низ него

Ме воздигна до рајските небеси

Го чекам само нејзиниот допир

Паднав во нејзините прегратки полни со љубов

Станав едно од неа

Со љубов ме искачи до рајот

Без твојот поглед близу изгледа крајот

Како два гулаби кои пеат заедно

Како љубов на крал и кралица која трае вечно

Јас ќе бидам витезот кој се бори и умира за твојата љубов

Ќе летаме заедно повисоко од облаците

Ќе бидам твојот ѕид и штит против злото

Ќе ти ја земам тагата и болката врз мене

Затоа што тие мене не ми се странци

Ќе бидеш кралица на кралството во моето срце

Ти ќе бидеш моето височество

Ќе те сакам засекогаш и нема да те оставам никогаш

И даде светлина на мојата душа

Ми помогна да сум повторно цел

А сега сум од тебе дел

Чуствувам љубов како никогаш досега

Ти си моја мила

Ти си ангелот од небеста кој ме научи да сакам

Те молам секогаш чувај ме во срцето.

Автор:
Шифра: „Сенката во мене“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.