Тајна мисија

Змилулеста прашина

го покажува патот до Мртвото море.

Таму се коваат камените души,

изрезбани од свирепото свирење

на брановите занесени во квечерината

на дождот.

Песокот ги боцка школките

и потсмешливо им завидува,

на морската длабочина.

Бакни го последниот камен

и подари го на месечината.

Автор:
Марина Гоцевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.