Разбери ме

Од ѕид во ѕид.

Пад по пад.

Рана по рана.

Најмногу боли левата страна.

Кога на топло ќе се изгориш и на ладно ти дуваш.

Кога еднаш ќе се повредиш,

потоа повеќе се чуваш.

Ќе дадеш сѐ од себе

и на крај ќе прегориш.

Дека не си доволно способен,

повторно себе сѝ ќе си се прекориш.

Кога ќе сфатиш колку вредиш,

почнуваш да се штедиш.

Ѕид околу себе, никој покрај тебе.

За да не може никој да те повреди, ниту допре.

Дали на овој начин болката ти ја сопре?

Од љубов се плашиш,

од љубов ти бегаш.

Не е дека во тебе,

љубов ти немаш.

Те разбирам, но ова не е решение.

Те разбирам, не паѓај во искушение.

Те разбирам, но секогаш ти повторно обиди се.

Те разбирам, животот е таков каков што е.

Те разбирам, но мора да живееме.

Разбери ме.

Автор:
Елена Костадиновска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.