Пролетна песна

Пролет дојде

сонцето силно грее

на расцутено дрво

славејче песна пее.

На зелена ливада

детски џагор се шири

некој игра со топка,

некој на кавалче свири.

Пчелките зујат

летаат спокојно, мирно,

од цвет на цвет

највкусен е пролетниот мед.

Куќичка за птици

дедо во дворот прави,

околу него трчаат

јагниња мали.

Автор:
Бојана Весов III-1 oдд
ООУ ,,Блаже Конески’’- Велес
Ментори :
Магдалена Камчева / Павлина Андова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.