Желбата моја

Времето што војната го донесува,

никој не може да го донесе.

Во војна може години да минат,

и нови невини животи да гинат.

Војната со своите цели,

многу семејства дели.

Во туѓина без мајка,

разделени деца праќа.

Затоа да се фатиме за рака сите,

затоа што така светот се ките.

Едно сонце сите не грее,

нека птицата за секој иста песна пее.

Иако сме различни по вера и боја,

најмногу посакувам да се исполни желбава моја.

Сакам да завладее мир

во целата земјина шир.

Автор:
Eва Кузеска VIII одд
Прилеп

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.