Темница

И ти дојде, темница, ненајавена

И јас те пуштив, садист, неподготвена

Ми рече ти треба пријател

Ти реков јас сум вистинската

И ти ми подари бездна, ме зароби

И јас ти го подарив разумот, те возвишив

Ме проколна, ми го зеде гласот

Те проколнав ти ја зедов моќта

И ти ми рече: Не можеш!

И јас ти реков: Гледај ме!

Автор:
Ана Патриклиева

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.