Мртви

Ми пиеш од мртвилово во душава,

како последна капка вода ме голташ,

та стануваш поцрн и од катранот,

помртов од твоите и моите предци.

„Душата твоја е како мојата’’ – ти велам.

„Не е важно’’ – велиш,

„исти да сме, да ги споиме црнилите,

та можеби друга боја ќе станат’’ – ми велиш.

Автор:
Ана Рувиноска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.