Талкачи

Талкаат везден

по улиците празни,

покорени и

со лицата тажни.

Додека во прогонот

ја бараат светлината

на денот што доаѓа

по ноќите

непреспиени – долги.

Чекорат со бесшумен од

на стопалата уморни,

од талкање,

во непознат правец.

Истрошени чекори за навек!

Автор:
Шифра: „Murasaki 花“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.