Дали треба

Секој плаче за нешто

како правило пишано,

секој жали за нешто

што можел, а е неостварено.

Дали треба да се плаче

дали треба да се жали

нема кој да ти каже,

а да не те излаже.

Радост, и среќа

секаде треба да има

љубов и смеа

секој секогаш да прима.

Автор:
Јулијана Митевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.