Пролетни слики

Дојде најубавата пролет

птиците ни се вратија со полет.

Сонцето силно грее,

славејот в гнезденце пее.

Мравките вредни за работа се фатија,

штурчињата со музика ги испратија.

Сонцето на небото блеска,

кокичето на качунката ѝ ракоплеска.

Медо од зимскиот сон се буди

дојде пролет, па не му студи.

Пчеличката ита, прави мед

од зумбулчето никнато во првиот ред.

Автор:
Виктор Димов III-1
ОУ „Блаже Конески“-Велес
Ментори:
Магдалена Камчева / Павлина Андова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.