Очи во небесата

Едни небесни очи   

се затворија.

Ќе гледаат, но не овде, не сега     

нема ни утре

ни многу други утра  

кои ќе доаѓаат.

Едно срце    

не чука повеќе во градите

а запреа многу срца за него. 

Со текот на времето

ќе почнат да чукаат тие срца   

можеби многу бавно,

нема ни да се слушаат

ама ќе бијат

колку и да не сакаат,

ама таа една мелодија

од сите тие илјадници    

нема да ја има.       

Ќе се слуша   

но не овде,    

некаде далеку од тука.

Еден лик  

ќе остане засекогаш

белег,

траен жар во душата 

да ти го размрда срцето

да те потсети дека постоиш.       

Тој миг запре,

нема сегашност после мигот     

ниту пак иднина 

само минато….   

 Едно минато   

кое ќе те бранува

во твојата иднина. 

Едни очи згаснаа….     

Ги нема повеќе….
                        

Автор:
Кристина Трајкоска Рудеска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.