Стаса пролет

Пролет стаса

медо се наспа,

сончко се смее

детсткото лице го грее.

Кокичиња се јавуваат

за пролетта раскажуваат.

Сите се расонуваат

и заигруваат ,

пеперутките разлетуваат ,

ластовиците распејуваат.

Децата низ песна

ПРОЛЕТТА ја поздравуваат.

Автор:
Мери Димитриевска III-1 одд
ООУ,,Блаже Конески,“ -Велес
Ментори: Магдалена Камчева – Павлина Андова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.