Мрачни времиња

Како некој кошмар, како тажна драма

животот ни се измени.

А мене душава ми вреска одвнатре,

колкумина велат оти не сакаат да биде вака,

а грешките се нижат како лисја есенски,

како тешки облаци со солзи преполни

колкумина велат оти човек на човек

не смее лошо да посака

ама сите како диви ѕверови                                               

еден на друг нафрлени,
                 
како змија отровница бистра вода да не видат

мирисот на злото лесно го вдишуваат

заробени од љубомората

од пеперутки во гасеници се претвораат

гледам со очи отворени, а сакам да сум слепа

да не ме боли звукот

на песнава со овие тажни ноти

кои сите нè уништуваат

да не ме болат нозеве од трњево на кои газиме

да минат овие мрачни времиња

оти човекот на човек

непријател станува .

Автор:
Елена Христоска

                          

                                           

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.