Мала големина

Залутав беспомошно барајќи

го патот на безизлезноста.

Трагајќи по реалното

во оваа наша нереалност

или пак можеби

само добра слика на заблудата.

Постои ли смислата

на нашето постоење?

И ако постои,

скришно ли се губи во постојаноста

на нашето живеење?

Човек си – како да не си,

една мала, небитна прашинка

која кружела, кружи и ќе кружи

засекогаш загубена во просторот и времето.

Ти што сега молчиш

и длабоко во себе

ги туткаш твоите немири,

гледаш ли колку е мала

таа наша големина?

Автор:
Милена Тасевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.