Кога љубовта си оди

Разделба

Се разделуваме…

Но, минатото наше

в сеќавање останува

сеедно каде оди

и каде застанува.

Се сеќавам…

На плажата езерска

се сретнавме ние,

а срцето почна

силно да ми бие.

И дознав…

Првата љубов тогаш

во мене се роди,

љубовта најсилна

в срце што ми броди.

Сега знам…

Времето брзо лета

и за тоа нема лек,

а љубовта наша-

имаше краток век.

Крајот дојде…

Ти замина од мене,

од онаа што те сака

и за последно збогум

ми подаде рака.

Се надевав…

За нови средби

ти пак ќе подадеш рака…

Но, времето ми шепоти

дека веќе не ме сакаш.

Автор:
Ева Василева VII одд
ООУ„ Никола Вапцаров“ – Струмица
Ментор: Даниела Пејева Митева

                            

                              

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.