Да се сакаме, ајде, ајде

Зарем не е добра желба,

во светот да нема делба.

Другар со другар да се сака,

сите да си подадеме рака.

Ти, ако си посилен,

пред слабиот не се прави важен,

бидејќи жално е некој да биде тажен.

Никој на светот да не знае за тага

и никој да не знае што е тоа лага.

Никој никогаш да не е бесен,

секој човек да живее живот лесен.

Сега сите на игра, ајде, ајде…,

бидејќи од злобата нема фајде!

Автор:
Ива Сретеновиќ VII одд.
ООУ „Никола Вапцаров“ – Струмица
Ментор: Даниела Пејева Митева

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.