Го загубив сонот

Пак е ноќ,

ниедна доба

седам сама

во својата соба.

Сите спијат,

а јас го загубив сонот

и повторно во внатрешноста

го чувствувам болот.

Не ме прима постелата да спијам,

ме мачи бесоница

до уплав ме тресе и убива.

Се плашам да заспијам

да не се разбудам полудена,

па и зошто да спијам,

кога сум вљубена.

Автор:
Елена Костадинова VII одд.
ООУ „Никола Вапцаров“ – Струмица
Ментор: Даниела Пејева Митева

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.