Љубовта е насекаде

Секој ја бара насекаде,

но зошто повеќето тагуваат?

кога тоа е најубавото чувство

зошто секој сака да го доживее 

тоа чувство, а знаеме дека боли ?

Зарем сè уште не ја препознавте

неа љубовта, смислата на животот?

таа е насекаде,

но ние треба да ја видиме

таа е тука нè чека на

некој агол.

Се скрила во некоја уличка па 

го чека вистинакиот миг

кога треба да ти го заигра срцето

како сонцето во зима,

како првото кокиче во пролет,

како љубовта 

која чука во твоето срце.

Автор: 0080

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.