Правила за избор на најдобра песна

Здраво почитувани учесници и сите оние кои допрва ќе нѝ испратат литературни творби.

После пристигнувањето на вашите дела кои се во голема бројка на наше задоволство (и се надеваме дека бројот ќе се зголемува до крајот на конкурсот кој трае до 5.5.2019 г.) одлучивме наместо една најдобра песна поради големиот интерес од ваша страна, да направиме избор составен од 2 категории.

Поради различната возраст на учесниците сметаме дека треба да има рамноправност во изборот па затоа:

  • во првата категорија ќе се одбере една најдобра песна за автори до 18 години
  • а во втората категорија ќе се одберат 3 најдобри песни (прво, второ и трето место) за автори со возраст 18+ и притоа во двете категории ќе има соодветни симболични награди.

Комисијата составена од надворешни членови ќе го направи својот избор според нејзини критериуми кои ќе бидат објективни и компетентни и потоа ќе ги соопштиме резултатите после тој процес и сите учесници ќе бидат известени, а наградените ќе бидат исконтактирани.

Потсетување уште еднаш за начинот на испраќање на следниот линк: Конкурс

Уште едно потсетување:

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.