Кога си мал

Кога си мал, треба да имаш идеал,

Да бидеш како сноп, и да станеш филантроп.

Развивај го филантропството уште како мал,

За некогаш да станеш крал.

И понекогаш наместо самиот да јадеш,

Портокалот на другарчето да му го дадеш.

Размислувај за бизнис уште кога си мал,

И биди како Пепелашка на бал.

Никогаш не биди глупав ‘ко гроб,

И ќе станеш вистински филантроп.

Автор:
Шифра: Господинот Боро

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.