За мојата мајка

Една искра надеж во душава моја

ко крадец ја плени љубовта твоја.

Како ѕвезда што вечно блеска

како поточна пролетна песна.

Во песни и стихови

твојата убавина секој ја опејува,

Со две езера твоите очи сини ги споредува.

Со твоите чекори, исправени, смели,

секогаш по правиот пат одиш.

Да, ти си најубав цвет во моите очи.

Да, ти си како птица во полет.

Ти си мојата пролет.

Автор:
The freelancer V.M.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.