Љубов

Љубовта е магична моќ

магично стапче, магичен збор.

Љубовта е моќен глас во тишината,

таа е како сонце јасно,

која без зборови, зборува гласно.

Љубовта е како среќа,

како птица со раширени крилја,

како пролетен цвет кој убавини шири,

насекаде низ целиот свет.

Љубовта ја има насекаде.

Кога љубам значи мислам на некој кој ми е драг,

на мама, тато, на помалиот брат,

на другарот кој вреди злато,

на татковината, природата и убавината.

Љубовта треба несебично да се дарува,

таа ни дава сила, голема надеж и бесцента среќа.

Затоа љубовта не смее да згасне во никој од нас,

треба да ја има насекаде околу вас.

Автор:
Марко Стојановски v 5одд
ООУ„Блаже Конески“ Велес
Ментор:Светлана Бобевска

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.