Љубов кон себе

Задуши го гласот на сомневањето,

погледни во очите на стравот,

насмевни се на болката во душата

така ке заврши грижата во пајажината.

Во овој свет превртен

каде што бело е секогаш црно,

каде што лево е секогаш право,

каде што небесата се плитки како морето

чувствувај љубов кон себе.

Покажи милост кон огледалото,

посипи оптимизам во мислите

исполни го твоето срце со повеке љубов

чувствувај мир во душата.

Заљуби се во твојата убавина

и убавината на светот околу себе,

спознај го љубовното ткаење

во секоја нишка од твоето битие

и зрачи со сета светлина.

Автор:
Зорица Василева

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.