Јас сум поет

Како Коста поет

 и јас да бидам,

моите песни

во книга да ги видам.

На одмор одам,

 со мисла си идам,

не знам да го нацртам,

 но во песна ќе го составам.

Патувам и сонувам

 во светот на бајките,

за дружбата со јунаци

 состав Ви пишувам.

Јас сум поет славен

 и баш ми е мило,

во споменар

мојот автограм да е ставен.

Автор:
Кристијан Ристов Ⅴ-5 одд
Ментор: Светлана Бобевска
ООУ„Блаже Конески“ Велес

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.