Моите радости

На сите од срце сакам да ви кажам,

Да ви раскажам, да не ве лажам,

Јас сум среќно дете,среќна сум со мама и тато,

Одам на училиште и највеќе го сакам бато.

Малите нешта многу ги сакам,

Но и големи подароци прифаќам,

За се што ќе добијам,

Радост в срце имам и среќно ќе ги користам.

Дали е едноставно шалче или пак прегратка,

Секогаш со среќа треба да се прими

И со топол бакнеж да се заблагодари.

Со моите другари јас другарувам,

Среќа на сите им подарувам,

Лудости што ме смеат правам

за кога ќе пораснам на моите деца да им раскажам

И сите  среќни моменти да ги запомнам!

Автор:
Деспина Грданова V-5одд.
ООУ“Блаже Конески”Велес 
Ментор : Светлана Бобевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.