Мајка

Моја најголема животна инспирација

личност која нема компарација,

љубов, разбирање,строгост,толеранција

за мојата мајка најдобра комбинација.

За добрите дела награди разни

и прегратки со нејзините раце мазни,

а за лошите оцени следуваат мали казни

и минути без разговор многу празни.

Од нејзините усни совети разни

раскажани добро како приказни,сказни.

Мојата мајка е како сончев сјај

вечна булка во месец мај.

Автор:
Лара Панова V-5 одд
ООУ Блаже Конески
Ментор: Светлана Бобевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.