Име ти е

Име ти е заборав

Име ми е незнајно, мечта.

Во ноќи сонот ме одминува

Дење будно сонувам

Име ми е мечта.

Си сплетов лулка од најубави соништа

Накитени со насмевки и воздишки

Дојди!

Дојди да се луламе заедно

Да мечтаеме, да сонуваме.

Име ми е мечта…

Не!

Подобро оди си

Не доаѓај!

Сонот ќе ми го разбудиш

Едвај си сплетив лулка од соништа

Плач да сокријам,

Ако дојдеш

Сонот ќе ми го разбудиш

Ќе нема после кој да ме утеши.

Автор:
Христинa Илијевa Д

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.