Другарство

Другарство е птица што бескрајно лета,

со него  животот  ми цвета.

Другарството мое никогаш не се гасни

 заедно да трчаме  низ прекрасни басни.

Моето другарство  значи

Големо сонце над мене што зрачи.

По цел ден учиме а за викенди

Со музика си  бучиме.

Со него по цел ден на улица се дружиме

А во паркот со велосипеди кружиме,

По цел ден тоа не смее

Детската соба од игра и смеа грее.

Автор:
Огнен Најдовски  Ⅴ-5 одд
Ментор: Светлана Бобевска
ООУ„Блаже Конески“ Велес

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.