Во моето училиште

Училиштето е

втор дом мој,

вредните ученици се собрани

како пчели во еден рој.

Наставниците  наши

секој ден збор по збор не научуваат,

а и задачите по математика

умешно ни  ги толкуваат.

Ден по ден стануваме

побогати со знаење,

и кога ќе пораснеме, никогаш…

за нашиот труд  нема да се каеме.

Автор:
Бојана  Миланова Ⅴ-5 одд.
ООУ„Блаже Конески“ Велес
Ментор: Светлана Бобевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.