Богатство

За да напишеш збор,  дете мило,

Треба да направиш избор

На мисла што во тебе си ја скрило.

Едноставно е, ете

Да создадеш песна,  мило дете,

Мислата да ја искажеш со зборови лесни

И да ја напишеш со  стихови интересни.

Затоа дете драго

Нижи си стихови  тивко, благо,

И секоја напишана творба  во твоето детство

Да остави за  нас  трајно богатство.

Автор:
Светлана Бобевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.