Amor – Љубов

Ти си мојата љубов.

Те запознав на крајот од денот.

Те засакав, а не те познавав.

Те заљубив во полусвеста,

кога немаше надеж за спас.

Ти си мојата љубов и судбина

Те сакам.

Ти ми даде живот,

ми подари надеж.

Ми понуди спасение и закрила.

Ме заштити во светот на небиднината,

кога беспомошна бев јас.

Посакав да ти дојдам.

да најдам утеха.

Надеж да пронајдам.

Љубов да се сториме.

Заедно да се вивнеме

кај оној што благослов ми даде за живот.

А јас… откако те запознав,

посакав да имам вечен живот.

За да секогаш бидам со тебе.

Ти си мојата Амор

И желбата

Страста за живот.

Те сакам

И на небото

И на земјата

Засекогаш.

Автор:
Светлана Папачек

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.