Искреност

Во зборовите пронајди ја кроткост

остави ги мислите сами да се ројат

секој збор ја има својата ровкост

чувствата никогаш не се бројат.

Дозволи им мир на нервите твои

искреноста ја има во животот

милоста од човекот не се двои

во природата се познава патот.

Се ќе помине, кревко е нашето тело

да не дозволуваме тоа да чемрее

поттикнувањето во животот е цело

со полна и тивка спознаја да живее.

Повторно јас ќе ти речам тогаш

весела песна ја пишувам со рака

те имам и љубам за своја сакана

во секој миг се чувствувам така.

Знаеш ли што во мене се случува

емотивното го запознавам во себе

од лицето со очите тè видувам

ранобуден зрак стои покрај тебе.

Искреноста во мене не дрема

ја презима сила која ја имаме

мисла од умот ја гради и презима

ја подарува со нова содржина.

Миговите минат, а ти си до целта

треперењето се чувствува во снага

срцето и душата те благословуваат

упатената искренос е до тебе драга.

Автор:
Божидар Јовиќ

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.