Една старица

Минува по лицето на земјата,

по улиците на очите,

буди сеќавања,

дарува надеж,

тагува и крие ,

за сонот кои уште спие.

По улиците потекоја солзи,

прегратките, останаа празни,

една старица ја мина земјата,

во шамијата остави љубов.

Автор:
Соња Таировска Ѓурчак

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.