Порака на љубовта

Во секое руво облечи ја,

таа ќе заблеска.

Од очи, солзи ќе избрише

срце таговно ќе намири,

без зборови, со поглед

ќе раскаже,

утеха на болни ќе даде,

војни ќе затвори

за надеж и верба,

широки порти, ќе отвори.

Таа, единствена и моќна

со име бесмртно, вековно,

отсекогаш била,

љубовната сила,

во човечки гради

за навек,

топло гнездо, свила.

Автор:
Соња Гаврилова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.