Кој?!

А кој кажа дека ќе биде вака?

Кој тоа таму рече да те немам?

Зарем човек може да живее без својата душа?

А кој те видел додека си одиш?

Кој ги броел чекорите на твоето неподвижно тело,

а кој кажал со мене да остане твојата вековита душа?

Уште кој се насмеал кога те видел дека се враќаш од далеку,

а кој ги бришел солзите пролеани за твоето непостоење?

Кој освен мене сега живее со две души во една?

Кој живее во стан преполн спомени, а празен со насмевки?

Кој освен мене сега сака некое минато, кој тоа таму сакаше да те гледа тебе, освен јас?!

Автор:
Деница Србиноска

One comment

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.