Пријателке моја

Како мајка ме сакаш,

како ќерка ме чуваш,

ме учиш да се борам

сè со знаење да сторам.

Совети секојдневно ми даваш,

во тешко ми подаваш рака,

во добро се радуваш со мене

пријателството наше нема да овене.

Инспирација моја си за успех,

ми помагаш да се кренам од неуспех,

ме советуваш да бидам своја

несебична пријателке моја.

Човечноста ја држиш на дланка

со зборови полниш банка,

благодарна сум за сè што ми даваш,

знај дека праведен човек создаваш

Автор:
шифра – „Бубаче“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.