Да си птица

Да си птица

со здрави крила,

би сакала ли

слободно да леташ.

Ил би сакала кафез

и во него

затворена

да стоиш,

и чекаш храна

да ти донесе некој.

Да си птица,

што повеќе би сакала?

Слобода во небескиот шир

ил затворена во замислен мир.

Автор:
Сотир Чаушевски

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.